Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu comisarul european pentru afaceri maritime şi pescuit, Maria Damanaki

ro

30 Sep, 2013 14:05 590 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut luni, 30 septembrie 2013, o întrevedere cu comisarul european pentru afaceri maritime şi pescuit, Maria Damanaki.
 
Cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul comun faţă de dezvoltarea durabilă a zonei Mării Negre și consolidarea cooperării regionale, apreciind în context că viitoarea Conferinţă privind Marea Neagră, care va avea loc la începutul anului viitor la București, va reprezenta o importantă oportunitate în acest sens.
 
Şeful diplomaţiei române a reiterat susţinerea României pentru o abordare strategică a Uniunii Europene în regiune, pornind de la Sinergia Mării Negre şi complementară Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.
 
Întrevederea a prilejuit, de asemenea, un schimb de opinii privind inițiativele recente ale Comisiei Europene în domeniul politicii maritime integrate. Ministrul Titus Corlăţean a transmis sprijinul ferm al României față de Strategia “Creşterea Albastră”, a cărei implementare este menită să valorifice potenţialul de dezvoltare a Mării Negre.
 
 Informaţii suplimentare
 
Strategia “Creşterea Albastră” reprezintă contribuţia politicii maritime integrate la atingerea ţintelor Strategiei Europa 2020 pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii. Comunicarea „Creşterea albastră – Oportunităţi pentru creştere marină şi maritimă sustenabilă”, lansată de Comisia Europeană la 13 septembrie 2012, vizează dezvoltarea pe termen lung a întregului sector maritim și identifică cinci domenii în care statele membre ar trebui să investească mai mult pentru a profita de oportunităţile economice oferite de mediul marin: energia marină, acvacultura, turismul marin şi costier, utilizarea resurselor minerale şi a biotehnologiilor marine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii