Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe Teodor Baconschi cu Preşedintele Statului Israel

ro

28 Feb, 2011 22:59 990 Marime text

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a fost primit luni, 28 februarie 2011, de Preşedintele Statului Israel, Shimon Peres.

Şeful diplomaţiei române a evocat vizita pe care Preşedintele Shimon Peres a efectuat-o la Bucureşti, în luna august 2010, ca răspuns la vizita realizată de Preşedintele României în Statul Israel în anul 2009. Ministrul Teodor Baconschi a exprimat dorinţa părţii române pentru continuarea ritmului contactelor la nivel înalt în acest an.

Au fost trecute în revistă oportunităţile de diversificare a relaţiilor de cooperare între cele două ţări şi au fost abordate evoluţiile recente din regiune şi perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu.

Preşedintele Shimon Peres a prezentat viziunea sa despre tendinţele regionale şi globale, subliniind importanţa cooperării în domeniul ştiinţei şi tehnologiei. În acest sens, au fost încurajate formele de parteneriat între România şi Israel, pe domeniile tehnologiilor de vârf aplicabile în domeniile agriculturii, educaţiei, energiei ş.a.m.d.

Ministrul Teodor Baconschi îşi continuă vizită de lucru printr-o întrevedere cu preşedintele Comisiei de Politică Externă din Knesset, Shaul Mofaz şi cu liderul opoziţiei, Tzipi Livni. Ministrul Afacerilor Externe va avea, de asemenea, întrevederi cu reprezentanţii comunităţii cetăţenilor israelieni originari din România şi cu membri marcanţi ai mediului de afaceri local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii