Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, cu noul ambasador al Republicii Populare Chineze la Bucureşti

ro

28 Dec, 2011 18:12 643 Marime text

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a primit-o marţi, 27 decembrie 2011, pe doamna Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti, în vizită de prezentare.

Ministrul Teodor Baconschi a urat succes ambasadorului chinez în îndeplinirea mandatului său în România şi a subliniat că efortul comun al autorităţilor române şi al celor chineze va duce la aprofundarea şi diversificarea dialogului bilateral dintre cele două state, pe măsura potenţialului acestei relaţii şi a provocărilor secolului XXI.

Şeful diplomaţiei române a subliniat interesul pentru continuarea dialogului politic bilateral şi pentru extinderea cooperării în toate domeniile. Un accent deosebit a fost pus pe dezvoltarea cooperării economice dintre cele două ţări, în special în sectorul energetic, infrastructură şi turism, pe lângă materializarea proiectelor discutate la Beijing, în luna august 2011. A fost prezentat şi stadiul demersurilor privind deschiderea unui Institut Cultural Român la Beijing şi a unui Centru Cultural Chinez la Bucureşti. În plus, a fost evidenţiată dorinţa României de a contribui semnificativ la dialogul şi cooperarea pe diverse planuri dintre UE şi China.

Oaspetele chinez a prezentat priorităţile mandatului său şi a reconfirmat, la rândul său, interesul părţii chineze pentru aprofundarea relaţiei speciale cu România, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul dialogului cu UE. Ambasadorul R.P Chineze a subliniat atenţia pe care o va acorda concretizării unora din proiectele economice aflate în discuţie, precum şi identificării unor noi domenii de cooperare. Oficialul a reafirmat întreg sprijinul autorităţilor chineze pentru consolidarea parteneriatul amplu de prietenie şi cooperare existent între cele două ţări din anul 2004.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii