Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe cu Benjamin Netanyahu, Prim-ministrul Statului Israel

ro

31 May, 2012 16:33 738 Marime text

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a avut miercuri, 30 mai 2012, o întrevedere cu Prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Statul Israel, în perioada 27 - 30 mai 2012.

Convorbirile au reconfirmat relaţiile foarte bune dintre România şi Statul Israel, cei doi demnitari având un schimb de opinii asupra priorităţilor de acţiune vizând aprofundarea relaţiilor bilaterale. Ca temă predilectă, a fost dezbătut subiectul modalităţilor de accelerare a implementării aspectelor convenite cu ocazia primei sesiuni a consultărilor interguvernamentale româno-israeliene (noiembrie 2011), îndeosebi în domeniile economic, al cercetării şi dezvoltării, al agriculturii, mediului, sănătăţii, turismului, IT şi comunicaţii.

Ministrul Andrei Marga a reconfirmat sprijinul României pentru consolidarea relaţiilor Statului Israel cu Uniunea Europeană.

Au fost abordate, de asemenea, subiectele de interes comun de pe agenda regională şi internaţională, ambii oficiali exprimând preocuparea cu privire la evoluţiile recente din regiune.

Au fost discutate, de asemenea, perspectivele procesului de pace în Orientul Mijlociu, şeful diplomaţiei române reafirmând susţinerea ţării noastre pentru o soluţie negociată, care să facă posibilă instaurarea unei păci durabile şi cuprinzătoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii