Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, cu adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Statului Israel, Daniel Ayalon

ro

04 Feb, 2012 19:36 699 Marime text

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a avut astăzi, 4 februarie 2012, o întrevedere cu adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Statului Israel, Daniel Ayalon, în contextul participării la Conferinţa de Securitate de la Munchen (3-5 februarie 2012). Cei doi demnitari au abordat aspecte legate de oportunităţile de cooperare bilaterală si dosare de actualitate de pe agenda internaţională.

În ceea ce priveşte cooperarea bilaterală, discuţiile s-au axat pe cele convenite cu prilejul consultărilor interguvernamentale România - Israel (24 noiembrie 2011). Astfel, a fost reiterată dorinţa politică a celor două părţi de a se avansa proiectele şi acţiunile agreate în domenii precum: cercetarea şi dezvoltarea, agricultura şi educaţia. Un alt subiect abordat a fost cel al proiectelor în domeniul energiilor regenerabile.

Ministrul Afacerilor Externe a reiterat poziţia României cu privire la Procesul de Pace din Orientul Mijlociu potrivit căreia calea optimă de reglementare a conflictului israeliano-palestinian o reprezintă reluarea negocierilor directe de pace, cu sprijinul Cvartetului. Cei doi demnitari au trecut, de asemenea, în revistă dezvoltările recente din regiunea Orientului Mijlociu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii