Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis

ro

08 Apr, 2015 10:53 1406 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astăzi o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis, în contextul vizitei în România a oficialului european.
Dialogul dintre cei doi demnitari a vizat cooperarea dintre România şi noua Comisie Europeană, aflată la început de mandat, precum şi un schimb de opinii cu privire la priorităţile la nivelul UE în domeniul economic şi social, inclusiv din perspectiva obiectivelor fixate prin Strategia 2020 şi a derulării Semestrului European.
În debutul întrevederii, Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea pentru angajamentul noii Comisii Europene pentru măsuri de stimulare a creşterii economice şi a ocupării forţei de muncă, aspecte care continuă să reprezinte provocări majore pentru Uniune şi pentru cetăţenii europeni.
Totodată, ministrul român a salutat abordarea deschisă a Comisiei Europene pentru angajarea într-un dialog aprofundat cu statele membre în raport cu problemele de interes pentru cetăţenii acestora în vederea formulării de soluţii la nivelul UE care să răspundă acestor preocupări.
O altă temă de discuţie a vizat derularea Semestrului European, destinat promovării reformelor structurale şi menţinerii echilibrelor macro-economice la nivelul statelor membre. În context, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat, din perspectiva rolului MAE de punct naţional de contact în problematica Strategiei Europa 2020 şi coordonator al Semestrului European, aprecierea pentru acţiunea Comisiei Europene de eficientizare a exerciţiului şi de sprijinire a statelor membre pentru atingerea obiectivelor sectoriale comune asumate de acestea în cadrul Strategiei Europa 2020.
Totodată, ministrul român a prezentat stadiul demersurilor privind implementarea Recomandărilor Specifice de Ţară (RST) 2014, precum şi a procesului de elaborare a obiectivelor de reformă care urmează a fi incluse în viitorul Program Naţional de Reformă, în perspectiva înaintării acestuia către Comisia Europeană în cadrul exerciţiului Semestrului European 2015.
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii