Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevedere Doru Costea - Neomal Perera

ro

22 May, 2011 17:23 843 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea l-a primit astăzi, 20 mai 2011, pe Neomal Perera, ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Socialiste Democratice Sri Lanka, împreună cu o delegaţie din care au mai făcut parte Pamela J. Deen, ambasadorul Sri Lanka în România, cu reşedinţa la Varşovia, şi Dayani Mendis, director pentru afaceri politice - regiunea Europa, din cadrul MAE al RSD Sri Lanka.

Agenda convorbirilor a inclus aspectele referitoare la stadiul actual şi obiectivele de cooperare bilaterală sectorială, cu accent pe domeniile politic şi economic. A fost convenită menţinerea contactelor pentru perfectarea unei vizite în România la nivel înalt.

Pe lângă dezbaterea temelor de interes pentru relaţia bilaterală, au fost trecute în revistă o serie de subiecte ale agendei internaţionale de discuţii, precum evoluţiile din vecinătatea sudică a UE, Procesul de Pace în Orientul Mijlociu şi situaţia din Japonia după cutremurul devastator din luna martie 2011.

Schimbul de opinii a evidenţiat, totodată, rezultatele pozitive pentru România ale cooperării cu diferitele organisme internaţionale pe teme respectării drepturilor omului şi care confirmă importanţa adoptării unei atitudini deschise faţă de dialogul cu aceste organisme. În context, a fost încurajată o consolidare a dialogului autorităţilor din Sri Lanka cu diferiţii actori internaţionali cu responsabilităţi în domeniu (ONU/Consiliul Drepturilor Omului şi raportorii săi speciali) şi cu Uniunea Europeană, în vederea consolidării asistenţei care poate contribui inclusiv la eforturile în curs de reconciliere în plan intern.

Prezenţa demnitarului din Sri Lanka la Bucureşti se înscrie într-un program de promovare a relaţiilor bilaterale în baza cooperării tradiţionale dintre cele două state. Programul vizitei, care s-a desfăşurat în perioada 19-20 mai 2011, a inclus şi convorbiri la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Senatul României şi Patriarhia română.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii