Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informaţii actualizate în data de 27 aprilie 2015, ora 18.00, în legătură cu situaţia cetăţenilor români din Nepal

ro

28 Apr, 2015 09:27 902 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, pe parcursul zilei de 27 aprilie 2015, au continuat demersurile complexe de identificare şi contactare a cetăţenilor români care se află în regiunea afectată de cutremurul produs în Nepal, la data de 25 aprilie 2015.
În acest sens, prin eforturile conjugate ale Departamentului Consular, Ambasadei României la New Delhi şi Consulatului Onorific al României din Nepal, au mai fost identificaţi în Nepal alți 6 cetățeni români.
Aceștia nu au putut fi contactați direct, însă, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a reușit să identifice și să contacteze familiile lor din țară care au precizat că cei 6 cetățeni români sunt în afara pericolului.
Bilanțul la data de 27.05.2015, conform situației actualizate la orele 18.00, indică un număr de 36 de cetățeni români identificați în Nepal.
Lista cetăţenilor români din Nepal este actualizată permanent în acord cu solicitările de asistenţă consulară recepţionate.
În ceea ce priveşte situaţia persoanelor aflate pe versantul muntelui, au fost declanşate operaţiuni de evacuare cu elicoptere, acestea fiind în curs de desfăşurare.
Referitor la situaţia celor 4 alpinişti români, se menține legătura permanentă cu reprezentantul Federației Române de Alpinism și Escaladă.
MAE precizeaza că, până în prezent, Ambasada României la New Delhi nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime.
Ministerul Afacerilor Externe continuă monitorizarea cu prioritate a situaţiei din regiune şi menţine legătura permanentă cu Ambasada României la New Delhi și Consulatul Onorific al României din Nepal.
MAE informeaza că cetăţenii români care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur au la dispoziţie pentru informaţii numărul de telefon 0728.557.116 sau e-mailul comunicare.consulara@mae.ro.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările anterioare adresate cetățenilor români, care se deplasează sau se află în străinătate, de a-și anunța prezența la misiunea diplomatică română sau la oficiul consular român din statul respectiv, pentru a beneficia mult mai rapid de asistență consulară, în cazuri de urgență.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii