Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare de presa – Alianta Civilizatiilor - 27.03.2009

ro

27 Mar, 2009 23:02 814 Marime text

  27 martie 2009     

Informare de presă – Alianţa Civilizaţiilor

Alianţa Civilizaţiilor, iniţiativă a guvernului turc şi spaniol, desfăşurată sub egida ONU, va organiza în perioada 6-7 aprilie 2009, la Istanbul, a doua ediţie a Forumului Anual.

La eveniment vor participa: prim - ministrul Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, prim-ministrul Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, înalţi reprezentanţi ai Alianţei Civilizaţiilor, fostul Preşedinte al Portugaliei, Jorge Sampio şi Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon.

În cadrul evenimentului va fi organizată o conferinţă de presă care va avea loc la data de 7 aprilie.

Pentru mai multe informaţii privind procedura de acreditare, vă rugăm să accesaţi site-ul http://aocistanbul.org/press.en.mfa.
Formularul de acreditare este disponibil la adresa:
 http://www.byegm.gov.tr/DUYURULAR/DUYURU_ARSIVI/2009/Mart/medeniyetler-itf-ing.htm

Data limită pentru depunerea acreditărilor este marţi, 31 martie 2009.

Informaţii suplimentare
Alianţa Civilizaţiilor (AC) este o iniţiativă lansată în cadrul ONU, la 14 iulie 2005, în scopul mobilizării unei acţiuni politice la nivel global pentru facilitarea dialogului şi promovarea înţelegerii şi reconcilierii între culturi şi religii (cu referire specială la cele islamice şi occidentale), inclusiv prin susţinerea de proiecte în domeniile educaţie, tineret, migraţie şi media.
Iniţiativa, co-autorată de Spania şi Turcia, a fost propusă de premierul spaniol José Luis Rodríguez Zapatero, în septembrie 2004, cu ocazia celei de a 59-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.
În anul 2008, MAE a elaborat un proiect de plan naţional pentru AC, care a fost supus dezbaterii publice. Proiectul se află în curs de aprobare la nivelul guvernului.
Planul naţional este orientat către proiecte şi acţiuni concrete vizând promovarea dialogului intercultural şi interreligios în interiorul societăţii româneşti, precum şi la nivel regional şi în relaţiile internaţionale. Printre principiile cheie care vor ghida activităţile preconizate figurează: promovarea unei culturi a dialogului, bazate pe respectul pentru drepturile omului şi înţelegerea reciprocă, libertatea de expresie şi de informare, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, pluralismul şi non-discriminarea, cetăţenia democratică.
A fost numit un coordonator naţional, la nivel de director general din MAE, iar acad. Răzvan Theodorescu şi prof.univ.dr. George Grigore au fost numiţi ambasadori naţionali pentru Alianţa Civilizaţiilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii