Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea Consulatului Onorific al Romaniei in Guatemala

ro

22 Jan, 2010 18:43 772 Marime text

Deschiderea Consulatului Onorific al României în Guatemala

Consulatul Onorific al României în Guatemala a fost deschis oficial, la 21 ianuarie 2010, în Ciudad de Guatemala.

Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Mexic, Manuela Vulpe, acreditată şi în Republica Guatemala, şi a viceministrului pentru Relaţii Internaţionale al Republicii Guatemala, Miguel Ángel Ibarra González.

La eveniment au participat demnitari din administraţia capitalei guatemaleze, ambasadori din statele membre ale Uniunii Europene acreditaţi în această ţară, alţi diplomaţi, oameni de afaceri, personalităţi din mediul cultural şi artistic, reprezentanţi ai mass-media guatemaleze, precum şi membri ai diasporei române.

De asemenea, la eveniment a fost prezent şi consulul României în Mexic, care are în sfera de activitate şi ţările din America Centrală, inclusiv Guatemala.

Informaţii suplimentare

Consulul onorific al României în Guatemala, Manuel Arturo Soto Aguirre, este un renumit avocat şi om politic guatemalez, fost membru al Congresului ţării sale, îndeplinind şi funcţia de vicepreşedinte al respectivului for suprem legislativ, fost ministru de interne, magistrat la Curtea Supremă de Justiţie din Guatemala, vicepreşedinte al Parlamentului Latinoamerican etc. În plan diplomatic, a fost ambasador al Guatemalei în Mexic şi Jamaica.

Deschiderea Consulatului Onorific al României în Guatemala are menirea de a reactiva relaţiile cu această ţară în plan politic, economic, comercial şi cultural, precum şi de a fi o punte de legătură între membrii comunităţii române din această ţară şi autorităţile româneşti.

Guatemala este ţara cea mai întinsă şi mai populată din America Centrală.

Mai multe informaţii despre instituţia Consulatului Onorific se regăsesc la link-ul

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=30868.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii