Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demersuri privind libertatea de religie şi de credinţă

ro

16 Jan, 2011 22:19 594 Marime text

La 14 ianuarie a.c., ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, a transmis o scrisoare omologilor din statele membre UE în care a salutat şi a susţinut includerea pe agenda viitorului Consiliu al Afacerilor Externe din 31 ianuarie a.c. a subiectului referitor la libertatea de religie şi de credinţă.

În document se arată că România rămâne consecventă poziţiilor sale principiale, de condamnare a oricărui atac de natură să aducă atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. Multiculturalitatea, diversitatea şi toleranţa religioasă reprezintă valori perene, esenţiale pentru dezvoltarea societăţii umane, bazate pe dialogul între culturi şi civilizaţii şi cooperarea regională şi internaţională.

România apreciază benefică o discuţie pe această temă în cadrul Uniunii Europene, inclusiv în contextul atacurilor recente la adresa unor comunităţi religioase şi consideră că UE ar trebui să examineze posibile soluţii pentru descurajarea acţiunilor de acest fel, în paralel cu promovarea toleranţei şi a dialogului inter-religios şi inter-confesional.

Elemente de context

Subiectul respectiv a fost propus printr-un demers comun al miniştrilor de externe ai Franţei, Ungariei, Italiei şi Poloniei, materializat sub forma unei scrisori adresate recent Înaltului reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton.

Libertatea de religie şi de credinţă reprezintă una dintre temele tradiţionale promovate constant de România, inclusiv în cadru multilateral

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii