Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbire telefonică între ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, şi omologul olandez Frans Timmermans

ro

14 Jan, 2013 19:43 852 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut în dimineaţa zilei de astăzi, 14 ianuarie 2013, o convorbire telefonică cu omologul olandez, Frans Timmermans.

Cei doi demnitari au evidenţiat dinamica foarte bună a relaţiilor bilaterale dintre România şi Olanda, nivelul foarte bun al dialoguluipolitic, al cooperării în domeniul securităţii internaţionale, la nivelul NATO, reliefând ponderea componentei economice, Olanda fiind primul investitor străin în România.

În acest cadru, ministrul român a evocat subiectul aderării României la spaţiul Schengen. În context, cei doi miniştrii de externe au stabilit realizarea, în următoarele săptămâni, posibil la începutul lunii februarie 2012, a unei întrevederi oficiale la Bucureşti sau la Haga. Această întâlnire va fi precedată de un contact de lucru în marja Reuniunii ministeriale, premergătoare Summit-ului Uniunea Europeană - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene, care se va desfăşura la Santiago de Chile (25-27 ianuarie 2013).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii