Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultari politice intre Ministerele Afacerilor Externe ale Romaniei si Republicii India, la nivel de secretar de stat

ro

10 Apr, 2010 02:36 906 Marime text

Consultări politice între Ministerele Afacerilor Externe ale României şi Republicii India, la nivel de secretar de stat au avut loc la Bucureşti astăzi, 9 aprilie 2010. Delegaţia română a fost condusă de secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, iar delegaţia indiană a fost condusă de ministrul de stat din cadrul MAE Indian, Preneet Kaur.

Consultările de la Bucureşti se înscriu în acţiunile bilaterale din palierul politico-diplomatic circumscrise dialogului multi-tematic, dintre România şi Republica India.

Agenda convorbirilor a inclus teme privind relaţiile bilaterale şi dinamizarea relaţiilor politice prin posibilitatea organizării de vizite la nivel înalt, la Bucureşti şi la New Delhi, dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale, dezvoltarea cadrului juridic bilateral, cooperarea culturală.

Au fost abordate, de asemenea, teme referitoare la cooperarea în foruri internaţionale, securitatea energetică, efectele crizei financiare globale, vecinătatea Indiei, stabilizarea Afganistanului.

Secretarul de stat pentru afaceri globale a salutat componenta economică amplă a programului vizitei în România a ministrului de stat Preneet Kaur, care a venit însoţită de o delegaţie de oameni de afaceri indieni, evidenţiind că aceasta este de bun augur pentru evoluţia relaţiilor comerciale bilaterale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii