Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la intrevederea premierului Mihai Razvan Ungureanu cu unii ministri ai cabinetului

ro

14 Feb, 2012 01:28 1116 Marime text

Primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a avut astăzi o întâlnire de lucru cu miniştrii Transporturilor, Administraţiei şi Internelor, Apărării Naţionale, Mediului, Educaţiei şi Economiei, precum şi cu alţi responsabili din ministere şi structurile subordonate, pentru a analiza situaţia provocată de ninsori şi viscol în judeţele afectate.

"Principala mea preocupare este legată de gestionarea şi soluţionarea problemelor provocate de ninsorile masive, de viscol şi ger. Mă preocupă situaţia oamenilor care sunt încă izolaţi din cauza zăpezii. Mâine vom formaliza din punct de vedere juridic, printr-o Hotărâre de Guvern, o decizie luată în urmă cu câteva zile. Este vorba despre ajutoare umanitare pentru cei afectaţi de căderile abundente de zăpadă din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi şi Vrancea, ajutoare distribuite deja de militari", a declarat premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Ministrul Gabriel Berca l-a informat pe premier că la ora 15.30 erau 24 de judeţe afectate de zăpadă şi viscol. În acest moment, peste 10.000 cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor acţionează în teren cu peste 1900 de utilaje autospeciale şi mijloace tehnice; în continuare forţele MAI din judeţele Bacău şi Prahova sunt detaşate pentru a interveni în judeţele Vrancea şi Buzău. Gabriel Berca a prezentat măsurile stabilite de MAI pentru prefecţi în ceea ce priveşte convocarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, există 32 de localităţi din 6 judeţe cu probleme, 17.000 de consumatori fiind afectaţi. 71 de echipe Electrica sunt pe teren şi încearcă să remedieze situaţia.

Ministrul Economiei Lucian Bode a anunţat că nu există riscul întreruperii furnizării de energie electrică pentru populaţie. În acest sens, mâine Guvernul va analiza o hotărâre privind unele măsuri de siguranţă pe piaţa de energie electrică, act normativ prin care Transelectrica va putea limita sau sista temporar livrările de energie electrică la export, astfel încât să nu existe probleme în alimentarea cu energie electrică a populaţiei şi consumatorilor industriali interni.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, a prezentat situaţia infrastructurii de transport. La ora 17,30, erau 45 drumuri naţionale şi autostrăzi închise circulaţiei, 19 drumuri şi autostrada A1 cu restricţii de circulaţie, 7 linii de cale ferată închise şi 330 trenuri anulate, iar 12 porturi erau închise.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a informat că nu există probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă a populaţiei. Din cauza temperaturilor extrem de scăzute există fenomene de iarnă pe cursurile de apă. S-a intervenit pe toate cursurile de apă pentru asigurarea scurgerii, în special în zona podurilor şi a podeţelor, prin îndepărtarea zăpezii şi spargerea gheţii, astfel încât să nu se producă blocaje de gheţuri pe cursurile de apă care să conducă la eventuale inundaţii. Laszlo Borbely a prezentat starea cursului Dunării, unde se menţin podurile de gheaţă formate anterior pe sectorul Baziaş-Turnu Severin, pe braţul Borcea aval de Feteşti, pe braţul Dunărea Veche, braţul Macin, pe sectorul Galaţi-Tulcea şi blocajele de gheţuri din Delta Dunării. Nivelul Dunării pe sectorul Grindu - Isaccea - Tulcea - Sulina este în scădere şi se află sub cotele de atenţie.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, l-a informat pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu că, din dispoziţia autorităţilor locale, mâine, 14 februarie 2012, cursurile vor fi suspendate integral, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în 12 judeţe (Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa Mehedinţi, Olt, Prahova, Vrancea) şi în municipiul Bucureşti. Conform Legii administraţiei publice locale 215 din 2001, decizia de suspendare a cursurilor aparţine în totalitate reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii