Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Vizita secretarului de stat Daniel Ioniță în Lituania

ro

23 Nov, 2015 19:09 1094 Marime text
Vizita secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță în Lituania


Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniță, va efectua marți, 24 noiembrie 2015, o vizită în Lituania pentru derularea de consultări bilaterale cu viceministrul afacerilor externe lituanian, Andrius Krivas, pe teme ce țin de agenda de politică externă și  securitate.

În cadrul convorbirilor va fi abordată situația de securitate regională de la Marea Neagră la Marea Baltică, cooperarea în cadrul NATO, cu accent asupra implementării deciziilor Summit-ului Aliat din Marea Britanie din 2014 și a pregătirii celui de la Varșovia din 2016, procesul de revizuire a Strategiei Europene de Securitate, precum și Politica de Vecinătate a UE și Parteneriatul Estic.

Cu prilejul vizitei în Lituania, secretarul de stat Daniel Ioniță se va mai întâlni cu Benediktas Juodka, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului Lituaniei. De asemenea, va efectua o vizită la Universitatea Europeană de Ştiinţe Umaniste Vilnius, unde va avea o întrevedere cu preşedinte-fondator, Anatoli Mikhailov, şi rectorul acesteia, David Pollick.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii