Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Participarea secretarului de stat Daniel Ioniță la Voice of the Flank Security Forum 2015

ro

03 Nov, 2015 15:36 1169 Marime text
Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță la Voice of the Flank Security Forum 2015

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță a participat marți, 3 noiembrie 2015, la conferinţa Voice of the Flank Security Forum 2015, eveniment organizat la București de German Marshall Fund of the United States.

În discursul său din cadrul panelului From Wales to Warsaw – The State of Play on the Eastern Flank, secretarul de stat Daniel Ioniță a trecut în revistă eforturile de implementare a deciziilor Summit-ului Aliat din Țara Galilor, inclusiv în ceea ce privește măsurile de reasigurare a Aliaților estici, dar și stabilirea unei prezențe NATO pe teritoriul acestora sub forma structurilor de comandă și control. Secretarul de stat a evidențiat faptul că în România și Polonia vor funcționa și două comandamente multinaționale, aspect de natură a consolida apărarea colectivă.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice a evidențiat domeniile de interes prioritar pentru România în perspectiva reuniunii Aliate la vârf de la Varșovia din iulie 2015. În acest sens, a subliniat necesitatea implementării complete a deciziilor adoptate în 2014, precum şi importanţa adaptării  pe termen lung a Alianței, spre a fi în măsură să răspundă eficient la provocările de securitate din estul și sudul Europei.

Secretarul de stat Daniel Ioniță a amintit decizia privind sporirea bugetelor de apărare la nivel Aliat, România angajându-se să atingă 2% din PIB până în 2017 și să mențină respectivul nivel pe o perioadă de zece ani. Totodată, Daniel Ioniță a precizat că parte a procesului de adaptare a NATO îl constituie continuarea extinderii Alianței, stabilirea unei abordări strategice eficiente în relaţia cu partenerii NATO, precum și maximizarea potențialului relației NATO-UE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii