Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT MAE - Mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

ro

15 Jan, 2016 15:35 1390 Marime text
Mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale
- 15 ianuarie 2016 -

„Dragi români,
Ziua Culturii Naționale, dată cu mare însemnătate pentru moștenirea culturală românească, marchează 166 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, poetul nostru național și unul dintre principalii promotori ai identității românești.
Mihai Eminescu a recunoscut potențialul cultural al României, afirmând cu tărie unitatea lingvistică, spirituală și culturală a tuturor românilor.
Cultura, în toate formele sale, transcende hotare și bariere lingvistice, unește și aduce mai aproape. Este contactul identitar permanent al românilor de pretutindeni, dar și mijloc de însuflețire al dialogului interetnic. Prin numeroasele comunități de români din afara granițelor, țara noastră participă activ la construirea peisajului multicultural european și mondial.
Datoria fiecărui român față de cultura națională este să transmită valorile care au contribuit la formarea noastră spirituală către generațiile viitoare și să nu lase să se piardă această bogată moștenire a predecesorilor noștri.
Cu acest prilej, doresc să le mulțumesc tuturor românilor care promovează și susțin cultura noastră, în țară, dar și peste hotare!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii