Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT MAE - Mesajul ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

ro

15 Jan, 2016 15:23 1093 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea, la 15 ianuarie - data naşterii poetului Mihai Eminescu - a Zilei Culturii Naţionale.

Evenimentele de diplomație publică și culturală organizate cu această ocazie de misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale româneşti din străinătate deschid seria de manifestări din 2016 dedicate unor momente şi nume ale culturii române care au marcat cultura europeană şi universală: 135 de ani de la naşterea lui George Enescu, 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, 100 de ani de la crearea curentului avangardist DADA.

„Ziua Culturii Naţionale ne oferă, prin simbolul poetului omagiat, un bun prilej de a prețui și a pune accentul pe promovarea schimburilor culturale în activitatea diplomatică. Este însă și un moment de reflecţie privind responsabilitatea de a conştientiza şi de a perpetua în rândurile noilor generaţii ale comunităţilor de români elementele de tradiţie ale limbii, istoriei şi culturii naţionale, care vor deveni astfel parte a fiinţei lor”, a transmis cu această ocazie ministrul afacerilor externe Lazăr Comănescu.

Informaţii suplimentare:

Ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naţionale prin Legea nr. 238/2010.
Promovarea culturii române şi, în general, componenta culturală a relaţiilor bilaterale ale României cunosc o adevărată tradiţie legată de opera eminesciană, prin numeroasele traduceri în limbi străine, prin studiile de românistică sau predarea la universităţile şi catedrele sau lectoratele de limbă română din străinătate, încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii