Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă cu Raportorul special al ONU pentru sărăcie extremă şi drepturile omului

ro

05 Nov, 2015 15:47 902 Marime text
Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă cu Raportorul special al ONU pentru sărăcie extremă şi drepturile omului

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a avut joi, 5 noiembrie 2015,  o întrevedere cu Raportorul Special al ONU pentru sărăcie extremă şi drepturile omului, Philip Geoffrey Alston.

Discuţiile au vizat, în special, intenţia României de semnare şi ratificare a unor instrumente ONU în domeniul drepturilor economice, sociale şi culturale, drepturilor copilului şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi, precum şi modul în care România interacționează cu mecanismele ONU în domeniul drepturilor omului.

Secretarul de stat Daniel Ioniţă a evidenţiat eforturile depuse de România în domeniul drepturilor omului, inclusiv prin semnarea unor instrumente juridice ONU în materia  drepturilor copilului şi a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Oficialul român a subliniat angajamentul ferm al României cu privire la respectarea drepturilor omului.

Situația comunității roma a fost abordată extensiv de către Raportorul Special și secretarul de stat Daniel Ioniță. Diplomatul român a evocat prevederile Strategiei de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2015-2020, adoptată în ianuarie 2015, evidențiind totodată angajamentul fără echivoc al Guvernului României cu privire la îmbunătățirea situației celor care se află în poziții vulnerabile.

Daniel Ioniță a prezentat, de asemenea, situaţia României în ceea ce priveşte raportarea la principalele instrumente ONU. A fost menţionată, în acest context, şi raportarea României în cadrul mecanismului de Evaluare Periodică Universală al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, având în vedere faptul că România a parcurs deja două cicluri (în 2008 si 2013) ale acestui mecanism.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii