Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Întrevederea secretarului de stat Daniel Ioniţă cu ambasadorul Michael Scanlan, şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova

ro

16 Dec, 2015 17:12 1643 Marime text
Întrevederea secretarului de stat Daniel Ioniţă cu ambasadorul Michael Scanlan, şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă l-a primit astăzi, 16 decembrie 2015, pe ambasadorul Michael Scanlan, şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova. În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte ale situaţiei politice din Republica Moldova, precum şi perspectivele procesului de reglementare transnistreană.

Secretarul de stat Daniel Ioniţă a subliniat necesitatea formării cât mai rapide a noului Guvern la Chişinău, pas esenţial pentru stabilitatea statului vecin, pentru continuarea parcursului european şi pentru accelerarea proiectelor de cooperare şi asistenţă derulate de România în beneficiul Republicii Moldova. Oficialul român a prezentat, în acest context, reperele de bază ale Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova, orientat spre conectarea solidă a statului vecin la Europa şi susţinerea procesului de reforme de peste Prut.

În ceea ce priveşte dosarul transnistrean, cei doi oficiali au discutat despre perspectivele de reluare a procesului de negociere în formatul "5+2", îndreptat spre identificarea unei soluţii viabile, juste, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi asigurarea unui statut special pentru Transnistria. De asemenea, partea română a ridicat în cadrul discuţiilor problema şcolilor cu grafie latină din regiunea transnistreană.

Consultările cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova se înscriu în dialogul regulat al părţii române cu interlocutorii relevanţi pe tematica Republicii Moldova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii