Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Întrevederea secretarului de stat D. Ioniţă cu Reprezentantul Special al SG al Consiliului Europei pentru problematica romilor, U. Bunjes

ro

29 Oct, 2015 14:57 892 Marime text
Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă cu Reprezentantul Special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru problematica romilor, Ulrich Bunjes

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a avut joi, 29 octombrie, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru problematica romilor, Ulrich Bunjes, la sediul Ministerului Afacerilor Externe. Întrevederea a avut loc în contextul participării oficialului Consiliului Europei la reuniunea Comitetului ad-hoc de experţi pentru problemele romilor (CAHROM), care se desfășoară la București în perioada 27 – 29 octombrie.

În cadrul discuțiilor au fost abordate prioritățile de lucru și proiectele în desfășurare la nivelul Consiliului Europei pe aspectele de responsabilitate ale Reprezentantului Special pentru problematica romilor.

Schimbul de opinii a reflectat interesul comun în abordarea cu prioritate a aspectelor cu impact direct pentru persoanele aparținând minorității romilor. Secretarul de stat Daniel Ioniță a subliniat importanța unei abordări concentrate pe nevoile reale ale comunităților de romi, a responsabilizării și consolidării rolului autorităților la nivel local în implementarea proiectelor specifice. A subliniat că Strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2015-2020 este construită pe acest principiu, în spiritul eficienței și obținerii de rezultate concrete.

Daniel Ioniță a reiterat sprijinul constant pentru inițiativele menite să consolideze eforturile de combatere a stereotipurilor și imaginilor negative la adresa romilor și îndepărtarea tuturor obstacolelor în calea afirmării comunităților de romi, a diversității identității și culturii lor. În acest sens, diplomatul român a reiterat faptul că România condamnă ferm discursul de ură și discriminarea de orice tip, susținând caracterul prioritar al drepturilor fundamentale pentru toți cetățenii europeni. A accentuat importanța conştientizării și asumării de către toate statele europene a importanţei incluziunii sociale a romilor. În acest sens, se impune o abordare coordonată și consecventă a tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, Consiliului Europei şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

A fost subliniată importanța contribuției societății civile, a dialogului cu aceasta și sprijinului constant pentru organizațiile neguvernamentale care reprezintă interesele comunităților de romi, având un contact direct cu acestea la nivel local.
Secretarul de stat Daniel Ioniță a transmis asigurări privind angajamentul constant al României pentru eforturile de avansare a incluziunii sociale a persoanelor aparținând minorității romilor la nivel european.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii