Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT MAE - Întrevederea ministrului Lazăr Comănescu cu ministrul de stat pentru Europa din MAE al Republicii Federale Germania, Michael Roth

ro

04 Feb, 2016 19:34 826 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi, 4 februarie 2016, o întrevedere cu ministrul de stat pentru Europa din MAE al Republicii Federale Germania, Michael Roth, cu prilejul vizitei efectuate de oficialul german la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor a fost evidenţiat caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale, marcat de intensificarea şi substanţierea, în ultima perioadă, a dialogului politic bilateral. De asemenea, a fost reconfirmat interesul reciproc atât pentru o coordonare aprofundată pe subiecte centrale ale agendei europene, cât şi pentru extinderea cooperării economice, pe fondul actual favorabil în care relaţiile comerciale bilaterale au cunoscut o dezvoltare substanţială, iar Germania şi-a consolidat poziţia de prim partener economic al României.

Cei doi oficiali au avut un schimb aprofundat de opinii pe subiecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe evoluţiile în problematica migraţiei, renegocierea relaţiilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, precum şi asupra relaţiilor cu statele din Vecinătatea Estică şi din Balcanii de Vest.

Discuțiile au reliefat necesitatea unei abordări bazate pe soluții la nivel european, ca răspuns la provocările curente la adresa Uniunii şi importanţa eforturilor pentru menținerea unităţii şi viabilității proiectului european. In context, ministrul Lazăr Comănescu a evidențiat disponibilitatea României de a contribui de o manieră constructivă şi solidară la eforturile comune, depuse în plan european, pentru identificare de soluții eficiente la probleme cu care se confruntă Uniunea în prezent.

Nu în ultimul rând, au fost discutate oportunităţile de colaborare între diplomaţiile de la Bucureşti şi Berlin pe fondul deţinerii, de către Germania, a Preşedinţiei în Exerciţiu a Organizației pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), precum şi al exercitării de către România, în intervalul 1 ianuarie - 31 decembrie 2016, a Preşedinţiei Comitetului de Securitate al OSCE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii