Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE-Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu Ali Larijani, președintele Parlamentului R.I. Iran

ro

02 Mar, 2016 20:54 947 Marime text
În cadrul vizitei oficiale în Republica Islamică Iran, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut la 2 martie 2016, o întrevedere cu Ali Larijani, președintele Parlamentului.

În cursul discuțiilor s-a subliniat, de ambele părţi, importanţa existenţei unor raporturi tradiţionale multiple între România şi Republica Islamică Iran care, pe fondul încheierii negocierilor pe tema acordului nuclear, deschide perspective pentru o cooperare intensificată româno-iraniană, atât în plan bilateral, cât şi în context regional şi internaţional.

Ministrul afacerilor externe a evidenţiat importanţa aparte a contribuţiei pe care diplomaţia parlamentară o poate aduce la extinderea şi diversificarea relaţiilor dintre cele două ţări.

A fost invocat, în context, rolul grupurilor de prietenie ale Parlamentelor celor două ţări pentru consolidarea cooperării bilaterale.
Ministrul român şi preşedintele Parlamentului iranian au realizat, totodată, un schimb de opinii privind teme de actualitate de pe agendele internaţionale, cu accent pe situaţia din Siria, combaterea terorismului (Daesh), procesul de stabilizare şi reconstrucţie din Irak şi Afganistan.

Cei doi demnitari au subliniat importanţa contactelor inter-umane la nivel academic şi al comunităţilor de afaceri, precum şi între experţii din domenii de interes pentru cele două ţări. Au fost menţionate, în mod special, domeniile: energetic, agricol, transporturi, educaţional, IT&C, cercetare şi dezvoltare.

De asemenea, ministrul afacerilor externe a fost primit în cursul celei de-a doua zile a vizitei sale oficiale în Iran şi de preşedintele Consiliului Expedienţei, Akbar Hashemi Rafsanjani.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii