Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Întâlnirea ministrului delegat Angel Tîlvăr cu participanții la proiectul „Convergenţe Culturale” - Tabără de Istorie, Cultură și Civilizaţie Românească

ro

21 Oct, 2015 18:19 872 Marime text
Întâlnirea ministrului delegat Angel Tîlvăr cu  participanții la proiectul „Convergenţe Culturale” - Tabără de Istorie, Cultură și Civilizaţie Românească

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr s-a întâlnit miercuri, 21 octombrie 2015, pe participanții la proiectul „Convergenţe Culturale” - Tabără de Istorie, Cultură și Civilizaţie Românească.

La întâlnire au  fost prezenți 40 de studenți și profesori de la Facultatea de Istorie şi  Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Stat din Chişinău, Republica Moldova. Aceștia se află în perioada 19-23 octombrie 2015 în Bucureşti, la invitaţia Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

În cadrul discuțiilor, ministrul delegat a subliniat importanța pe care cunoașterea istoriei și a civilizației românești, în toate formele sale de exprimare, o are în păstrarea identității și a apreciat rolul proiectului în acest sens.

Totodată, Angel Tîlvăr a menționat numeroasele acțiuni pe care cetățenii celor două state le desfășoară împreună în diferite țări ale lumii, în direcția păstrării identității comune și a limbii române.

În context, ministrul delegat a făcut referire la protocolul de colaborare, încheiat marți 20 octombrie, de DPRRP cu Biroul pentru Relații cu Diaspora din Republica Moldova, în vederea organizării unor acțiuni comune având ca scop păstrarea identității românești.
De asemenea, demnitarul român a reafirmat importanța dialogului și a cooperării dintre guvernele României și Republicii Moldova, oferind exemplul ședinței comune de anul acesta a celor două executive.

Ministrul delegat a înmânat studenților și profesorilor diplome de participare și cărți cu conținut istoric,  exprimându-și speranța că, la întoarcerea acasă, vor transmite mesajul de fraternitate și de identitate comună care unesc România și Republica Moldova.

Tabăra de istorie, cultură şi civilizație românească  se află la cea de-a doua ediție și se înscrie într-o succesiune de proiecte desfășurate de Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, în baza protocolului de colaborare semnat de cele două instituții.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii