Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Consultările româno-canadiene la nivel de secretar de stat în MAE (Ottawa, 30 martie 2016)

ro

29 Mar, 2016 16:03 987 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă va realiza, în perioada 29-30 martie 2016, o vizită la Ottawa, prilej cu care va avea consultări bilaterale circumscrise aspectelor de cooperare în plan politico-militar, economic şi juridic, inclusiv privind dosarul vizelor, şi perspectivelor de dezvoltare a relaţiilor româno-canadiene.

Totodată, cu acest prilej, vor fi abordate, elemente de interes comun referitoare la consolidarea relaţiilor transatlantice, în special cooperarea UE-Canada, şi problematica de securitate şi regională cu accent asupra percepţiilor cu privire la mediul actual de securitate european și internațional şi pregătirile pentru summit-ul Alianţei de la Varşovia din iulie 2016. Va fi realizat un schimb de vederi cu privire la cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, mai ales în cadrul NATO şi OSCE, precum şi în alte dosare ale actualităţii internaţionale.

Programul vizitei cuprinde întrevederi la ministerul canadian al afacerilor globale cu ministrul-adjunct al afacerilor globale Daniel Jean, precum şi convorbiri cu secretarul de stat pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Magreb Alexandra Bugailiskis şi cu secretarul de stat pentru securitate internaţională Mark Gwozdecky. De asemenea, oficialul român va avea o întrevedere cu ministrul adjunct al apărării naţionale John Forster, dedicată cooperării militare aprofundate dintre cele două state în plan bilateral şi în cadrul NATO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii