Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Consultări ale ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul olandez Bert Koenders

ro

18 Sep, 2015 19:14 1084 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea sâmbătă, 19 septembrie 2015, consultări cu ministrul afacerilor externe al regatului Țărilor de Jos, Bert Koenders, în cadrul vizitei efectuate de acesta la Bucureşti, la invitaţia ministrului român.

Aceasta este a doua vizită a ministrului Bert Koenders la București în decursul anul 2015, moment aniversar în care se împlinesc 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-olandeze. Ulterior consultărilor, aniversarea va fi marcată prin participarea comună a celor doi miniştri ai afacerilor externe la concertul susţinut de prestigioasa Orchestră Regală din Amsterdam în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe va găzdui o expoziţie de documente diplomatice din arhiva instituţiei, relevante pentru istoricul relaţiei bilaterale româno-olandeze.

Consultările bilaterale ale celor doi miniştri ai afacerilor externe se vor axa pe teme de actualitate şi de interes reciproc, cu accent pe cooperarea politică și economică. Bogdan Aurescu şi omologul olandez vor avea un schimb de opinii pe subiecte de interes major la nivel european şi internaţional, cu accent pe  Vecinătatea estică a UE, inclusiv situaţia din Ucraina, perspectiva europeană a Republicii Moldova, Balcanii de Vest, evoluţii privind fluxurile migratorii.  Discuţiile vor prilejui şi abordarea aspectelor legate de pregătirea viitoarei Preşedinţii olandeze a Consiliului UE, din semestrul I al anului 2016.

De asemenea, o atenţie particulară va fi acordată dimensiunii de securitate, cu accent pe pregătirea viitorului Summit NATO de la Varşovia, din 2016, precum şi pe combaterea terorismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii