Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Participarea secretarului de stat Daniel Ioniţă la deschiderea şcolii de vară în domeniul diplomaţiei organizată de Asociaţia Tineretul ONU din România

ro

20 Jul, 2015 18:53 806 Marime text
Participarea secretarului de stat Daniel Ioniţă la deschiderea şcolii de vară în domeniul diplomaţiei organizată de Asociaţia Tineretul ONU din România
 
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat astăzi, 20 iulie 2015, la deschiderea şcolii de vară în domeniul diplomaţiei organizată de Asociaţia Tineretul ONU din România cu tema „Ucraina. Dincolo de ştirile din ziare” (Ukraine: Beyond the Headlines).
În intervenţia sa, Daniel Ioniţă a prezentat celor 40 de studenţi participanţi din România şi străinătate perspectiva autorităţilor române cu privire la situaţia din Ucraina. A fost subliniat sprijinul ferm al României pentru independenţa, unitatea şi integritatea teritorială Ucrainei, dar şi necesitatea modernizării sistemului politic şi economic al Ucrainei pentru a se asigura o soluţionare durabilă a problemelor pe care le întâmpină în prezent statul vecin.
Daniel Ioniţă a atras atenţia participanţilor asupra situaţiei umanitare din Ucraina, menţionând numărul mare de refugiaţi şi persoane strămutate şi insistând asupra necesităţii încetării în cel mai scurt timp a conflictului din Ucraina pentru a permite reîntoarcerea acestor persoane.
Întrebările studenţilor s-au concentrat asupra relaţiei dintre Federaţia Rusă, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, dar şi asupra posibilităţilor de soluţionare a conflictului din Crimeea în contextul conflictelor îngheţate din Transnistria şi Caucaz. În răspunsuri, secretarul de stat pentru afaceri strategice s-a referit la rolul sancţiunilor aplicate Federaţiei Ruse. De asemenea, au fost menţionate particularităţile fiecărui conflict îngheţat şi atenţia deosebită pe care autorităţile române o acordă situaţiei din Transnistria.
 
Informaţii suplimentare:
 
Asociaţia Tineretul ONU din România este un ONG studenţesc, ce are ca scopuri statutare promovarea şi încurajarea valorilor şi activităţilor ONU în rândul tinerilor, al societăţii româneşti şi al comunităţii internaţionale. Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2009, sub numele de Asociaţia BISMUN, de către studenţi de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Organizaţia are în prezent în jur de 200 de membri activi, împărţiţi în filialele sale – Bucureşti, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Oradea, Suceava şi Galaţi.
Cel mai important proiect al Asociaţiei este conferinţa Bucharest International Student Model United Nations, un eveniment de simulare a activităţii organelor ONU, care are loc în fiecare an, în luna martie, la Palatul Parlamentului şi reunind peste 200 de participanţi din peste 20 de ţări. În prezent, evenimentul este la cea de-a şasea ediţie. Şcoala de Vară pe teme de Diplomaţie este un proiect ajuns la a treia ediţie, ea reunind în fiecare an un număr de 40 de studenţi, pasionaţi de domeniul diplomaţiei, şi un număr de 20 de lectori – diplomaţi, profesori universitari, experţi – care ţin prelegeri ce abordează teme conexe activităţii diplomatice.
Asociaţia este partener al Ministerului Afacerilor Externe încă de la înfiinţare, MAE contribuind cu consultanţă din partea experţilor săi şi beneficiind astfel de implicare din partea tinerilor în promovarea activităţilor de politică externă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii