Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă MAE - Vizita ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la Consiliul Europei 26 Mai 2015

ro

26 May, 2015 19:16 912 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua în perioada 27-28 mai 2015 o vizită de lucru la sediul Consiliului Europei, la Strasbourg.
 
Agenda vizitei cuprinde întrevederi cu ThorbjørnJagland, Secretarul General al Consiliului Europei (CoE), cu Nils Muižnieks, Comisarul pentru Drepturile Omului al CoE şi cu secretarul Comisiei de la Veneţia, Thomas Markert.
 
Cu ocazia întrevederii cu secretarul general al Consiliului Europei, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va depune şi instrumentul de ratificare a Protocolului nr. 15 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale
 
Şeful diplomaţiei române va vizita şi sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), unde va fi primit de preşedintele CEDO, Dean Spielmann.
 
De asemenea, ministrul afacerilor externe va participa la Reuniunea mondială a Societăţilor naționale de drept internaţional, în calitatea sa de preşedinte al ramurii române a Asociației de Drept Internațional.
 
În marja acestei conferinţe, șeful diplomației române va găzdui un eveniment de promovare a iniţiativei României de creare a unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului. Evenimentul va permite diseminarea iniţiativei în rândul specialiştilor în drept internaţional şi va încuraja implicarea societăţilor naţionale pentru drept internaţional în procesul de reflecţie privind folosirea dreptului internațional în scopul combaterii terorismului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii