Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa- Întrevederea ministrului delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu ministrul diasporei din Republica Armenia, Hranush Hakobian

ro

01 Oct, 2015 10:54 890 Marime text

Întrevederea ministrului delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu ministrul diasporei din Republica Armenia, Hranush Hakobian

 
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a primit-o miercuri, 30 septembrie 2015, pe ministrul diasporei din Republica Armenia, Hranush Hakobian.

Oficialul român a primit mulţumiri pentru mesajele pe care autorităţile române le-au transmis cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Armenia şi a menţionat, în context, bunele relații de cooperare bilaterală.

În cadrul întrevederii, au fost prezentate obiectivele şi principalele realizări înregistrate de instituţiile din cele două ţări, în vederea promovării drepturilor diasporei.  

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare a subliniat “grija pe care România o acordă persoanelor aparţinând minorităţilor”. Angel Tîlvăr a reafirmat, de asemenea, voința autorităţilor române de a stabili un dialog constant şi acțiuni specifice cu reprezentanţii comunităților româneşti din întreaga lume, în scopul păstrării identității naționale şi a legăturii cu țara. 

Cei doi oficiali au avut un dialog deschis în perspectiva bunelor practici în relaţia cu diaspora şi a posibilității de a stabili o colaborare pe termen lung.

Ministrul diasporei din Republica Armenia a vorbit despre o „diasporizare” a lumii şi despre necesitatea abordării la nivel mondial a acestei realităţi, care să ia în considerare “rolul transnațional” al diasporei.

În ceea ce priveşte criza migranţilor şi a refugiaților, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare a reiterat ataşamentul profund şi constant dovedit de România faţă de respectarea principiilor şi valorilor fundamentale, a drepturilor omului şi a practicilor democratice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii