Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Republica Macedonia – Condiţii meteorologice nefavorabile - 13 ianuarie 2015

ro

13 Jan, 2015 13:46 960 Marime text
 Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Republicii Macedonia cu privire la faptul că, potrivit datelor publicate pe site-ul MAE macedonean, mijloacele de transport cu încărcături cu greutate mai mare de 15 tone au interdicţie de deplasare pe raza oraşului Skopje până la 31 martie 2015, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Drumul de legătură dintre localităţile Ohrid şi Resen, care trece prin parcul natural Galicica este închis circulaţiei până la 31.03.2015
Conducătorii vehiculelor sunt sfătuiţi să conducă cu prudenţă pe drumurile dintre localităţile: Kocani-Delcevo, Vinica-Berovo, Mavrovo-Debar-Struga, Demir Kapija-Udovo şi Katlanovo-Veles din cauza alunecărilor de teren.
Mai multe drumuri, printre care şi cele dintre localităţile Mavrovo-Debar şi Bitola-Nizepole, se află sub supravegherea autorităţilor.
Drumurile dintre localităţile Veles-Bitola, Kicevo-Ohrid şi Veles-Ştip se află în reconstrucţie pe anumite porţiuni.
Conducătorii autovehiculelor au obligaţia de a se asigura că vehiculele pe care le utilizează sunt echipate cu pneuri de iarnă, în perioada 15 noiembrie 2014 – 15 martie 2015, indiferent de condiţiile meteorologice.

Nu există întârzieri la punctele de frontieră cauzate de condiţiile de drum şi/sau meteorologice.
Datele cu privire la situaţia drumurilor din Macedonia sunt publicate zilnic pe site-ul MAE local, inclusiv în limba engleză, la adresa www.mia.mk, la categoria Info Services/Road Condition Report.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Republicii Macedonia să consulte pagina de internet www.mae.ro şi să acceseze pagina oficială a autorității rutiere macedonene: www.makedonijapat.com.mk pentru informații actualizate privind evoluția condițiilor meteorologice și de trafic din Republica Macedonia.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă „Călătoreşte în siguranţă”, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii