Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Croaţia – Condiţii meteorologice nefavorabile

ro

11 Jan, 2015 21:00 1148 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Republicii Croaţia cu privire la faptul că, potrivit prognozelor meteorologice, pentru perioada 11 - 12 ianuarie 2015, se constată o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de ninsori şi vânt puternic.

Astfel, începând din seara zilei de 11 ianuarie 2015, regiunile continentale ale ţării se află sub avertizare metereologică cod galben de ninsoare, iar pentru regiunile de pe coasta Mării Adriatice s-a emis cod galben de vânt.
În aceste condiţii, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croaţia ca, înainte de a pleca la drum să consulte paginile de internet ale: Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr  şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.
Pentru evitarea eventualelor probleme se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia asupra faptului că, pe teritoriul Republicii Croaţia, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie în perioada 15 noiembrie - 15 aprilie, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de vehicul rutier.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Croaţiei să consulte pagina de internet www.mae.ro<http://www.mae.ro>, pentru informaţii actualizate.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil și tabletă, „Călătoreşte în siguranţă”, şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii