Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Bosnia şi Herțegovina - prelungirea duratei cod portocaliu de temperaturi minime extreme

ro

09 Jan, 2017 18:39 1022 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bosnia şi Herţegovina (BiH) că autorităţile competente din Bosnia şi Herţegovina au prelungit durata de cod portocaliu pentru temperaturi minime extreme şi în intervalul 9-11 ianuarie 2016, acestea fiind însoţite de vânt şi căderi de zăpadă. În plus, conform informărilor autorităţilor competente din BiH, din cauza temperaturilor scăzute majoritatea şoselelor sunt acoperite de un strat de gheaţă care conduce la îngreunarea traficului rutier. Şoselele montane sunt acoperite de zăpadă, dar sunt circulabile.

Din cauza viscolirii zăpezii următoarele şosele sunt greu accesibile traficului auto: Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad şi Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Se recomandă ca toate autovehiculele să fie dotate cu echipamente de iarnă: lanţuri, sare, nisip, lopeţi etc. Circulaţia vehiculelor de marfă este interzisă în zona punctului de frontieră Deluša (Bileća-Nikšić) - care face legătura între Bosnia şi Herţegovina şi Muntenegru. De asemenea, folosirea punctului de frontieră Hum, dintre Bosnia şi Herţegovina şi Muntenegru, nu este recomandată autovehiculelor de marfă şi tirurilor, din cauza faptului că secţiunea de drum din Muntenegru (Šćepan Polje-Plužine-Nikšić) este închisă traficului greu. Din cauza lucrărilor existente pe teritoriul Croaţiei, traficul prin punctele de frontieră Bosanski Brod-Slavonski Brod şi Orašje-Županja se realizează cu dificultate.

Pentru detalii şi informaţii actualizate se pot accesa paginile de Internet dedicate http://bihamk.ba/ şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/BA-Bosnia-Herzegovina.html.

Se recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească sau să tranziteze BiH către Muntenegru şi Croaţia să se informeze despre circulația din zonă, astfel încât să poată preveni şi evita evenimente nedorite (blocaje în trafic, abateri de la traseele cunoscute/sigure etc.).
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii