Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Bosnia şi Herțegovina - cod roșu de ploi abundente

ro

13 Jan, 2017 09:33 907 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bosnia şi Herţegovina (BiH) că, începând cu 13 ianuarie 2017 orele 16.00 şi până la orele 24.00, autorităţile locale au emis avertizare cod roşu de ploi abundente (cu risc de inundaţie – între 60 şi 100 litri pe metrul pătrat) în regiunile Livno, Mostar (inclusiv localitatea Medjugorje) şi Trebinje (zonă de trecere către Dubrovnik-Croaţia). După orele 17.00, odată cu scăderea temperaturilor, ploaia se va transforma în zăpadă (15-20 cm), mai ales în zonele muntoase.

În celelalte regiuni din Bosnia şi Herţegovina, în acelaşi interval, a fost emis cod portocaliu de vânt puternic, în special în zonele montane. Şoferii sunt sfătuiţi să-şi doteze autovehiculele cu echipamente specifice pentru iarnă, acestea fiind obligatorii în Bosnia şi Herţegovina în perioada 15 noiembrie -15 aprilie<x-apple-data-detectors://4>.
Pentru detalii şi informaţii actualizate se pot accesa paginile de Internet dedicate: http://bihamk.ba/ şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/BA-Bosnia-Herzegovina.html.
Se recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească sau să tranziteze Bosnia şi Herţegovina, către Muntenegru şi Croaţia, să se informeze despre circulația din zonă, astfel încât să poată preveni şi evita evenimente nedorite (blocaje în trafic, abateri de la traseele cunoscute/sigure etc.).
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii