Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversarea Zilei NATO

ro

02 Apr, 2012 22:58 672 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte prilejul aniversării Zilei NATO pentru a reitera angajamentul ferm al României pentru misiunea fundamentala a NATO şi obiectivele sale. MAE va acţiona, în continuare, în colaborare cu celelalte instituţii ale statului pentru o relaţie transatlantică solidă, pentru consolidarea parteneriatului dintre Europa şi America de Nord în gestionarea noilor provocări globale.

Aderarea oficială a României la NATO, la 2 aprilie 2004, a reprezentat un moment major în istoria contemporană a ţării noastre, cu valenţe multiple. A însemnat împlinirea unuia dintre obiectivele majore ale politicii externe şi de securitate ale României de integrare în sistemul euro-atlantic de securitate şi valori. Din acest motiv, pentru ţara noastră, Ziua NATO reprezintă o sărbătoare a spirituluieuro-atlantic şi a democraţiei.

NATO rămâne principalul garant al securităţii României, iar obiectivul major al ţării noastre este consolidarea relevanţei şi eficacităţii NATO, ca pilon fundamental al securităţii euro-atlantice la începutul secolului XXI.

Prin eforturile întregii societăţi româneşti, după numai 8 ani ca membru al Alianţei Nord-Atlantice, România a dobândit un profil strategic bine conturat, care pune în evidenţă poziţia geo-strategică de frontieră atât pentru Alianţa Nord-Atlantică, cât şi pentru UE. România are o miză importantă în a contribui la ancorarea vecinătăţii noastre estice la comunitatea euro-atlantică, dar şi la desăvârşirea procesului de integrare a Balcanilor Occidentali.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii