Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversarea a 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Republica Algeriană Democratică şi Populară

ro

11 Apr, 2012 21:58 856 Marime text

România şi Republica Algeriană Democratică şi Populară sărbătoresc, la 14 aprilie 2012, 50 de ani de relaţii diplomatice. De-a lungul celor 50 de ani de relaţii diplomatice, cooperarea bilaterală, atât la nivel politic şi economic, cât şi la nivel cultural şi ştiinţific între România şi Algeria a cunoscut o dezvoltare semnificativă, Algeria ocupând unul dintre primele locuri în rândul partenerilor comerciali ai României în Africa. Aniversarea diplomatică româno-algeriană coincide cu celebrarea a 50 de ani de la dobândirea independenţei Algeriei.

Cu prilejul acestui moment aniversar, Ambasada Republicii Algeriene Democratice şi Populare, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, organizează, astăzi, 11 aprilie 2012, la Teatrul „Constantin Tănase" din Bucureşti, un spectacol de dans al Baletului Naţional Algerian (premiat la numeroase festivaluri internaţionale), care va aduce în atenţia corpului diplomatic român şi străin acreditat la Bucureşti, dar şi a autorităţilor române invitate, dansurile populare din mai multe regiuni ale Algeriei.

În debutul spectacolului, secretarul de stat Anton Niculescu şi Habib Chawky Hamraoui, ambasadorul Algeriei la Bucureşti, vor rosti alocuţiuni.

Spectacolul marchează inaugurarea unei serii de manifestări culturale organizate pe parcursul anului 2012, de către Ambasada Algeriei la Bucureşti şi Ambasada României la Alger, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Republica Algeriană Democratică şi Populară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii