Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversarea a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei

ro

03 Apr, 2015 09:17 938 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută împlinirea astăzi, 2 aprilie 2015, a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Regatul Hașemit al Iordaniei.
Cu această ocazie, la sediul MAE, a fost organizată o ceremonie de marcare a evenimentului şi au fost rostite alocuțiuni de către secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Liliana Burlacu şi ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București, Saker Malkawi.
Au fost evocate relaţiile tradiţionale de prietenie între cele două popoare, dialogul politic consistent desfăşurat de-a lungul anilor, în plan bilateral şi multilateral, precum şi convergenţa de preocupări şi valorile comune care stau la baza acţiunii în plan internaţional a celor două ţări.
A fost reiterată dorinţa comună a intensificării dialogului politic, la toate nivelurile, pentru o mai bună coordonare în plan internaţional, dat fiind interesul celor două ţări de a contribui la consolidarea păcii şi stabilităţii, în plan regional şi global.
În același timp, a fost evidenţiat faptul că relațiile economice româno-iordaniene, cu tendință constantă de creștere în ultimii ani, constituie un factor important de dinamizare a cooperării bilaterale în ansamblu.
Totodată, a fost subliniat un element esenţial al consolidării relaţiilor româno-iordaniene, reprezentat de dialogul interuman şi preocuparea constantă a celor două ţări pentru diversificarea cooperării cultural-educaţionale. Numărul mare de absolvenţi iordanieni ai universităţilor din România, care activează la cele mai înalte niveluri ale vieţii politice şi economice din Iordania, precum şi existenţa multor familii mixte româno-iordaniene, contribuie, în mod semnificativ, la menţinerea caracterului special al relaţiei bilaterale dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei.    
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii