Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angel Tîlvăr a avut astăzi, 25 iulie 2015, o întâlnire cu mediul asociativ

ro

25 Jul, 2015 16:35 1344 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a avut astăzi, 25 iulie 2015, o întâlnire cu mediul asociativ, reprezentanți ai comunităţii românești şi mass media de limba română din centrul şi sudul Italiei.
În intervenția sa, ministrul delegat a apreciat evoluţia relațiilor dintre DPRRP şi mediul asociativ şi a subliniat importanta coeziunii în ceea ce priveşte elaborarea unor proiecte de mai mare anvergură.
,,Dimensiunea comunității românești din Italia obligă la o abordare specială din perspectiva instituțiilor atât din România, cât şi din Italia. Mă bucur că ideea de a avea în delegație reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Economiei şi Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei României la Roma, ne-a oferit posibilitatea să răspundem cu promptitudine şi în mod specific problemelor pe care romanii le ridica", a afirmat ministrul delegat Angel Tîlvăr.
Atât ministrul delegat, cât şi reprezentanți ai comunităţii româneşti au subliniat importanţa programelor şi proiectelor din domeniul educației, precum şi strângerea legăturilor dintre mediul asociativ din centrul şi sudul Italiei şi cel din regiunile istorice, care au mare nevoie de sprijin.
Reprezentanţii comunității românești prezenţi la întâlnire au abordat şi aspecte legate de eventuala revenire în România, cu accent pe necesitatea ca reintegrarea să fie un proces foarte bine pregătit de autorităţile române.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii