Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ana Birchall Contăm pe dialogul cu Danemarca și cu ceilalți parteneri europeni, astfel încât să folosim în mod pragmatic și eficient potențialul cooperării noastre în gestionarea temelor de prim-plan la nivelul UE

ro

28 Mar, 2017 15:38 1602 Marime text
La 28 martie 2017, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Danemarcei la București, E.S. Karsten Vagn Nielsen.
Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii pe dosare de interes major pe agenda europeană, cu accent pe reflecția privind viitorul UE, în contextul Declarației de la Roma și al priorităților de acțiune la nivel european în perioada următoare, inclusiv din perspectiva apropiatei declanșări la nivel european a negocierilor privind Brexit.

Au fost, de asemenea, abordate aspecte ale relațiilor bilaterale dintre România și Danemarca, în vederea aprofundării cooperării cu Danemarca pe subiectele de interes comun în domeniul afacerilor europene și a multiplicării domeniilor de consultare și coordonare bilaterală. În context, cei doi oficiali au discutat posibilitatea unor inițiative de cooperare, în perspectiva pregătirilor pentru exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

În cadrul discuțiilor, ministrul delegat Ana Birchall a reiterat atașamentul ferm al României cu privire la obiectivul consolidării proiectului european, susținând necesitatea unor abordări incluzive bazate pe valorile și principiile înscrise în Tratatele UE. Cei doi oficiali au salutat adoptarea recentă a Declarației de la Roma cu ocazia Summit-ului aniversar din 25 martie a.c., care a reafirmat unitatea și indivizibilitatea construcției europene, precum și faptul că Uniunea rămâne cadrul adecvat în care provocările comune pot fi soluționate prin solidaritate și voință comună.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Ana Birchall a relevat interesul României de a avea un rol constructiv în cadrul viitoarelor negocieri dintre UE și Marea Britanie, inclusiv din perspectiva rolului său ca viitoare Președinție a Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, arătând că România urmărește ca acest proces să fie gestionat de o manieră corectă, predictibilă, pragmatică și în conformitate cu prevederile Tratatelor UE. “În continuare, contăm pe dialogul cu Danemarca și cu ceilalți parteneri ai noștri, astfel încât să folosim în mod pragmatic și eficient potențialul cooperării noastre în gestiunea dosarelor importante ale UE, precum și în pregătirea Președinției române a Consiliului UE”, a susținut ministrul delegat Ana Birchall.

Ana Birchall a exprimat deschiderea în direcția consolidării relației bilaterale, inclusiv prin stabilirea de viitoare întrevederi atât la nivel de ministru, cât și la nivelul unor grupuri de lucru în sfera afacerilor europene.

În același context, a fost avansată perspectiva participării ministrului delegat pentru Afaceri Europene la o întrevedere cu ambasadorii statelor nordice din Uniunea Europeană, care ar urma să fie facilitată de către ambasadorul Karsten Vagn Nielsen.
De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a apreciat drept bune exemple strategiile statelor nordice în domeniul politicilor sociale, îmbinate cu politici economice țintite pe zona protejării familiilor și al egalității de șanse.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii