Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actualizare privind situaţia din Noua Zeelandă

ro

27 Feb, 2011 22:48 709 Marime text

Ambasada României din Australia este în continuare în contact permanent cu autorităţile responsabile şi cu reprezentanţii comunităţilor româneşti pentru a monitoriza situaţia cetăţenilor români din Noua Zeelandă.

În afara regiunii Christchurch, situaţia este normală, activităţile desfăşurându-se fără situaţii ieşite din comun.

Potrivit informaţiilor oficiale, numărul victimelor cutremurului a ajuns la 113 (la 25 februarie 2011, ora 18.30 Noua Zeelandă, respectiv 07.30 Bucureşti). Numeroase replici ale cutremurului, unele cu magnitudine importantă continuă să fie înregistrate.

Situaţia a peste 200 de persoane este în continuare necunoscută, iar autorităţile neo-zeelandeze facilitează sosirea echipelor de ajutor din străinătate şi, de asemenea, a membrilor de familie ai victimelor - cetăţeni străini, inclusiv fără viză (acolo unde viza este necesară) şi fără plata niciunei taxe.

O femeie de naţionalitate română este în continuare dată dispărută; aceasta se afla în momentul cutremurului în clădirea CCTV din centrul localităţii Christchurch. Misiunea României la Canberra a solicitat informaţii oficiale în acest sens şi este în aşteptarea unei informaţii oficiale în legătură cu situaţia acestei persoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii