Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de ani de la Revolutia Romana la Ambasada Romaniei la Paris

ro

18 Dec, 2009 00:54 873 Marime text

Ambasada României la Paris organizează vineri, 18 decembrie 2009, împreună cu Departamentul pentru Comunicare şi Producţie Audiovizuală din cadrul Ministerului Apărării al Franţei (Etablissement pour la Communication et la Production Audiovisuelle de la Défense) un eveniment pe tema a 20 de ani de la Revoluţia Română.

În cadrul manifestării, fostul ministru al afacerilor externe Adrian Cioroianu va susţine o expunere cu tema Revoluţia română: 20 de ani după, viciile şi virtuţile normalităţii sociale. Conferinţa va fi urmată de proiecţia filmului documentar „7 zile în decembrie" al realizatoarei Marcela Feraru.

Evenimentul sprijinit de Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii Cultelor şi Patrimoniului Naţional se va desfăşura în sala de teatru a Palatului de Béhague şi îşi propune să scoată în evidenţă atât momentele tragice ale lui decembrie 1989, cât şi evoluţia societăţii româneşti post decembriste.

Informaţii suplimentare

Programul „RO 20: România 1989-2009" îşi propune ca, pe baza unor exemple concrete, să aducă în atenţie acele transformări de profunzime care s-au produs în aceşti 20 de ani, care au permis României să iasă din matricea totalitară şi să devină o societate deschisă, care respectă drepturile şi libertăţile fundamentale ale individului, un stat de drept, membru UE şi NATO.

Componentele principale ale programului RO 20: interviuri filmate şi conferinţe ale unor personalităţi din diverse domenii, despre evoluţiile din România acestor ani; expoziţii fotografice care surprind prin instantanee de viaţă cum a evoluat România de dinainte de 1989 şi până în 2009, fotografiile fiind oferite de fotograful Florin Andreescu şi de Agerpres; o identitate grafică unitară; diverse acţiuni culturale sau evenimente de diplomaţie publică organizate de misiuni, conform specificului local; blogul creat de către Ministerul Afacerilor Externe, pentru a marca modul în care s-a transformat România în cei 20 de ani de democraţie; distribuirea de materiale promoţionale. Evenimentele pentru marcarea transformărilor care s-au produs în România în cei 20 de ani de la căderea comunismului vor continua la misiuni şi în cursul lunii decembrie, când vor fi susţinute activ şi de componenta online.

Programul „RO 20: 1989-2009" este organizat de MAE, cu sprijinul partenerilor din mediul privat (casa de producţie Multimedia Est, agenţia Media Pozitiv, agenţia de presă Agerpres, Editura Ad Libri, Bancpost, INES) şi cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii