Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral 2010

ro

02 Jul, 2010 18:25 1198 Marime text
Peste 340 de jandarmi constănţeni sunt prezenţi pe litoralul românesc al Mării Negre în acest sezon estival, 24 de ore din 24, în misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice. Cei 263 de jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis" şi alţi 80 ai Inspectoratului Judeţean Constanţa sunt angrenaţi în „Planul de Acţiune Litoral - 2010", care prevede patrularea în sistem integrat, cu Poliţia şi Poliţia de Frontieră.

Militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa sunt prezenţi în zona portului turistic Tomis, plaja Modern şi faleza de la Cazino şi pe faleza de la Eforie.
Jandarmi din cadrul Grupării Mobile „TOMIS" acţionează în zona turistică Năvodari, staţiunile Mamaia, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud şi staţiunile din sudul litoralului (Neptun, Olimp, Venus, Jupiter, Cap Aurora).

La scurt timp după debutul sezonului estival, echipajele Grupării de Jandarmi Mobile Tomis au aplicat 26 de sancţiuni în valoare de 2.850 de lei, au constatat o infracţiune şi au depistat două persoane aflate în urmărire, în timp ce patrulele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au constatat o infracţiune şi 13 sancţiuni a căror valoare însumată se ridică la 2.100 de lei.

Şi în aceast an, jandarmii au amplasat corturi pe plajele de la Năvodari, Mamaia, Constanţa şi Costineşti, unde funcţionează puncte de informare. Orice persoană aflată pe plajă poate primii informaţii din partea personalului special desemnat, sau poate anunţa orice aspecte referitoare la încălcarea normelor de ordine şi siguranţă publică. Cei interesaţi vor avea la dispoziţie şi broşuri informative, care le aduc la cunoştinţă să nu lase bunuri de valoare la vedere, sau în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi, sau ale autoturismelor şi să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab iluminate. De aemenea, dacă observă persoane cu comportament antisocial, sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru prevenirea faptelor antisociale în staţiuni şi în zona plajelor, se vor desfăşura numeroase acţiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, staţiile C.F., bazarurile, târgurile. De asemenea, jandarmii vor sprijini autorităţile publice pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia combaterii fenomenului muncii fără forme legale, controlului activităţilor desfăşurate pe plajă, precum şi pentru combaterea surselor de poluare a factorilor de mediu.

De asemenea, în fiecare staţiune şi zonă turistică de pe litoral, echipe de jandarmi mobile de intervenţie, cu autospeciale Mercedes Vito şi Subaru sunt în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte şi restabilirea ordinii publice în situaţia în care aceasta va fi grav tulburată, la sesizare sau la solicitare, prin numărul unic de urgenţă 112.

Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică alături de poliţişti, jandarmii sunt pregătiţi să asigure măsurile de ordine la toate manifestările culturale, sportive, promoţionale, etc., cu participare de public numeros (în mod deosebit spectacole de amploare), ce vor fi organizate în perioada sezonului estival, pe întreg litoralul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii