Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Constanța, acoperită de ceață

ro

05 Dec, 2015 20:21 1515 Marime text
 
Meteorologii au emis cod galben de ceață. Astfel, între orele 18:00 şi 24:00, local în judeţele Brăila, Teleorman şi Ialomiţa, în zonele joase din judeţele Buzău şi Argeş, inclusiv pe drumurile naţionale şi europene aferente, se va semnala ceaţă ce determină vizibilitate redusă, sub 200 m şi izolat sub 50 m.
 
Între orele 18:00 şi 24:00, local în judeţele Gorj şi Olt, local în sudul judeţului Vâlcea, inclusiv drumurile naţionale şi europene, se vor semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m.
 
În următoarele zile, vreme va fi plăcută. Mâine, în zonele de deal şi de munte, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, exceptând zonele joase de relief, unde local se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, posibil persistentă pe tot parcursul intervalului pe spaţii restrânse îndeosebi în Transilvania, Oltenia, sud-vestul Munteniei şi în Crişana.
 
Izolat se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 14 grade în dealurile Olteniei şi Munteniei.
 
Luni, în zonele de deal şi de munte, vremea se va menţine predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie, iar cerul va fi variabil. În zonele joase din vestul, nord-vestul şi centrul ţării, local în cele din sud şi pe arii restânse în est se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, iar izolat vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Transilvania şi 15 grade în dealurile Olteniei şi Munteniei.
 
Marţi, valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în regiunile extracarpatice, însă, la nivelul întregii ţări, acestea se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru prima decadă a lunii decembrie şi vor fi cuprinse între 2 grade in Transilvania şi 11 grade in dealurile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele joase de relief, cu precădere din vestul, centrul şi sud-vestul teritoriului unde, local, mai ales dimineaţa, se va semnala ceaţă, posibil asociată, izolat cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în estul ţării ziua, iar noaptea la munte, în masivele sud-vestice.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade.
 
În a doua parte a săptămânii, Autoritatea Naţională de Meteorologie arată că temperaturile vor continua să scadă, îndeosebi în regiunile extracarpatice unde, astfel ca acestea vor ajunge sa se apropie de cele normale pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării. Mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, în zonele joase de relief se va semnala nebulozitate joasă sau ceaţă.
 
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în regiunile nordice, însă acestea vor fi slabe şi pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, iar minimele termice vor fi prepoderent negative.

UPDATE; ora 01.10

Meteorologii s-au răzgândit. Perdeaua de ceață face ca vizibilitatea în trafic să fie redusă.
 
Județul Constanța este sub cod galben de ceață până la ora 05.00. Aceeași avertizare vizează și județul Tulcea.
 
Potrivit meteorologilor, fenomenul poate determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Ceața afectează în special zona vestică a județelor, dar și drumurile naționale și Autostrada A2.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii