Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcia atacă Statul Islamic

ro

25 Jul, 2015 15:51 1615 Marime text
 
Noi lovituri aeriene și terestre ale armatei turce sunt în curs sâmbătă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria și a rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în Irak, a anunțat prim-ministrul Ahmet Davutoglu, citat de AFP.
 
Șeful guvernului a mai anunțat că 590 de persoane cu legături cu SI și PKK care prezintă "un pericol potențial" au fost arestate de poliție de vineri, într-o serie de operațiuni desfășurate în întreaga țară, scrie Agerpres.
 
Forțele aeriene turce au lansat vineri și sâmbătă dimineață lovituri aeriene care au vizat, pentru prima dată, obiective ale jihadiștilor pe teritoriul sirian, după atentatul sinucigaș, atribuit SI, care s-a soldat luni cu 32 de morți și o sută de răniți în orașul Suruc, în apropiere de granița cu Siria.
 
Avioane F16 au bombardat în noaptea de vineri spre sâmbătă baze ale PKK din munții Kandil, în nordul Irakului. De luni, PKK și-a intensificat atacurile asupra forțelor de securitate turce, într-o ripostă la atacul de la Suruc, care potrivit organizației ar fi vizat în principal un grup de tineri militanți de stânga apropiați cauzei kurde.
 
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii