Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vreme geroasă începând de joi

ro

24 Jan, 2017 18:17 1737 Marime text
Miercuri, în vestul şi centrul ţării vremea va fi rece, în timp ce în rest, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Începând de joi vremea se va răci, iar noapte va deveni geroasă.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În vestul şi centrul ţării vremea va fi rece, în timp ce în rest, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În zonele joase de relief va fi nebulozitate joasă în cea mai mare parte a intervalului şi mai ales în Banat, Crişana, Transilvania şi Oltenia, local va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură şi trecător fulguieli. La munte şi în dealurile subcarpatice cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară şi în cursul nopţii. Îndeosebi în a doua parte a intervalului va ninge slab, local în regiunile estice şi cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab şi modeat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceaţă persistentă din centrul ţării, iar cele minime se vor situa, în general, între -15 şi -5 grade.

PROGNOZA METEO JOI.Vremea se va răci și va fi ger, dimineaţa, îndeosebi în nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 2 grade, iar cele minime se vor situa între -21 și -9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali până spre -26 de grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, până la -7...-6 grade. În nord-vestul, centrul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte cerul va fi variabil, iar în rest va prezenta înnorări. Va mai ninge slab, pe arii restrânse, îndeosebi în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și pe crestele montane. În zonele joase, pe arii restrânse, va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură, în primele ore, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar noaptea şi în rest.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, geroasă dimineața în cea mai mare parte a țării, iar noaptea în nord-vest, centru, sud și local în vest. În estul țării şi parţial în sud și centru, cerul va avea înnorări, iar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață asociată cu chiciură şi trecător fulguieli. În celelalte regiuni cerul va fi mai mult senin, iar ceața va fi prezentă, izolat mai ales la începutul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe la munte, la altitudini mai mari, dar și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 2 grade, iar cele minime, în general, între -16 și -6 grade.

SÂMBĂTĂ. Valorile termice se vor menține mai coborâte decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, iar ger va mai fi dimineața în nord-vest, centru, sud și local în vest, iar noaptea doar pe arii restrânse. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, local în regiunile estice și izolat la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime, în general, între -11 și -3 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață asociată cu chiciură.


Sursa foto: shutterstock.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii