Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo la sfârşit de săptămână

ro

20 Jan, 2017 22:09 1902 Marime text
Sâmbătă, deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea va fi rece pentru această dată, geroasă în centrul şi în sudul ţării, mai ales în timpul dimineţii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -8 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade, mai scăzute în Transilvania, sudul Olteniei şi al Munteniei. Cerul va fi temporar noros, iar în zonele joase local va fi ceaţă, care poate persista îndeosebi în sudul şi sud-estul teritoriului. Izolat vor fi posibile fulguieli, mai ales în nord-est şi la munte. Vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în zilele precedente, devenind apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 și 4 grade, iar cele minime între -11 și -2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, dar şi ușor mai ridicate pe litoral. În regiunile extracarpatice va fi nebulozitate joasă, asociată trecător cu fulguieli, iar în restul ţării cerul va fi variabil. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, care poate fi local persistentă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului.

Luni, valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în jurul mediilor multianuale. În regiunile extracarpatice va fi nebulozitate joasă în cea mai mare parte a intervalului, posibil fulguieli și local ceață ce poate fi persistentă. În restul țării, cerul va fi variabil la senin, iar pe arii restrânse în zonele joase va fi ceață, în special dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -13 și 1 grad, mai scăzute în estul Transilvaniei.


Sursa foto: romaniatv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii