Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA Atenţionare de inundaţii valabilă inclusiv pentru judeţul Constanţa

ro

09 Nov, 2016 12:55 1766 Marime text
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, astăzi, o avertizare hidrologică. Potrivit reprezentanților INHGA se vor forma scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.
 
De astăzi, de la ora 16.00 și până mâine, la ora 12.00, vor fi afectate bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Prahova și Telejean şi râurile din Dobrogea.
 
Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore , reprezentanții au emis cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Prahova – bazin superior şi mijlociu şi afluenţi (judeţul Prahova) şi râurile din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea).
 
Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 09.11.2016 ora 20:00 – 10.11.2016 ora 06:00 pe unele râuri din Dobrogea.
 
Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
 
Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii