Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare meteorologică. Pe litoral vântul va prezenta intesificări în minivacanța de 1 Decembrie

ro

29 Nov, 2017 16:46 1346 Marime text
Meteorologii au emis astăzi o informare meteoe de intensificări ale vântului, polei și precipitații mixte la munte, cantități moderate de apă valabilă în intervalul 30 noiembrie, ora 02.00 – 01 decembrie, ora 02.00. 

Confrom ANM, la munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60...65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.
     
Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la  60...70 km/h.
     
În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei.
 
Totodată, ANM a emis și o avertizare cod galben de  intensificări susținute ale vântului și viscol la munte valabilă în intervalul 30 noiembrie, orele 06:00 –22:00. 

Conform ANM, în județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70...80 km/h, iar pe creste 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită. 

Potrivit Primăriei Constanța, în urma atenționării meteorologice de vânt emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, Primăria municipiului Constanța a luat măsurile ce se impun în vederea prevenirii eventualelor situații nedorite.

Avertizările Centrului Meteorologic Regional Dobrogea arată că în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie vântul va prezenta intensificări temporare cu viteze la rafală de până la 60 – 70 km/h.
 
În acest sens, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei vor fi pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari. Totodată, reprezentanții Poliției Locale împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere vor patrula pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni în cazul în care situația o impune. În același timp, reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei sunt pregătiți permanent pentru a interveni dacă va fi cazul. 
 

”Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele sub copaci pentru a preîntâmpina avarierea acestora și să faciliteze accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie,
 
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
Dispecerat Poliția Locală – 0241/484205;” - au mai transmis reprezentanții Primăriei Costanța. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii