Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă două zile de ploi torenţiale în toată ţara

ro

20 Aug, 2015 08:01 1287 Marime text
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o noua informare meteo care vizează ploi însemnate cantitativ.

În intervalul 20 august, ora 03:00 – 21 august, ora 23:00, va ploua, la început în regiunile sud-vestice, apoi în jumătatea de sud a ţării, în zonele de deal şi de munte şi izolat în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp, în 24 de ore.

În Muntenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50...55 km/h.

Marţi, în Focşani şi Tecuci, mai multe străzi au fost pur şi simplu înghiţite de apă. Oraşul Slobozia a fost acoperit de nori negri, apoi s-a dezlănţuit o furtună violentă.

Ploaia torenţială nu a durat mai mult de 15 minute, suficient însă ca totul să se transforme în haos. Cel mai circulat pasaj din Focşani a fost inundat, iar apa a depăşit un metru şi jumătate. Şoferul unei camionete rămasă blocată în apă a fost nevoit să-şi abandoneze maşina.

Astăzi, vremea va fi în general instabilă şi se va menţine răcoroasă, chiar rece în nord-estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade in jumatatea de nord a Moldovei si 26 de grade in sudul Munteniei si al Dobrogei. Cerul va avea înnorări accentuate şi se vor semnala averse, însoţite şi de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de apă vor fi local mai însemnate în jumătatea de sud a ţării şi la munte şi izolat vor fi condiţii de grindină.




Sursa text + foto: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii