Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Vreme caniculară. Vezi temperatura maximă și temperatura resimțită. Ce este temperatura resimțită

ro

07 Aug, 2016 07:31 3671 Marime text
Astăzi, potrivit meteoplus, în sudul şi sud-estul ţării vremea se va menţine călduroasă, local caniculară după-amiaza, când şi disconfortul termic va fi ridicat.

În restul teritoriului valorile termice vor scãdea uşor şi se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales în sud-vestul şi centrul ţãrii. Se vor semnala averse şi descãrcãri electrice, local în zonele de munte şi pe arii restrânse în rest, îndeosebi în Banat, Transilvania şi Oltenia.
Izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în est şi în sud-est, iar în prima parte a intervalului şi în vest, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 şi 36 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiuni şi 23 de grade pe litoral.
Presiunea atmosferica va creşte în toate regiunile.
Temperatura maximă va ahunge azi la 34 de grade Celius iar cea resimțită la 38 de grade.
Trebui spus că temperatura resimțită reprezintă temperatura percepută de organismul uman și este rezultatul acțiunii combinate a temperaturii aerului (temperatura ambientală), vitezei vântului, umezelii, nebulozității și precipitațiilor asupra bilanţului caloric al organismului uman.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii