Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Vânt și ploaie. Asta ne așteaptă în următoarele 24 de ore. O spun meteorologii

ro

08 Nov, 2016 06:15 2397 Marime text
Vremea va fi în general închisă şi se va răci, mai accentuat în centrul, sud-vestul şi nord-estul ţării, potrivit meteoplus.
 
Aceeași sursă mai spune că va ploua în majoritatea regiunilor, ziua, pe arii mai extinse în nordul Olteniei şi al Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, izolat se vor totaliza peste 35 l/mp, iar noaptea în jumătatea de sud-vest a teritoriului.
 
Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice.
 
La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
 
Vântul va prezenta intensificări, mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe crestele montane, rafalele vor depăşi temporar 70...80 km/h.
 
Temperaturile maxime se vor încadra între 3...4 grade în estul Transilvaniei şi 18...20 de grade în sudul Dobrogei şi extremitatea de sud-est a Munteniei, iar cele minime se vor situa între 0 şi 9 grade.
 
La Constanța temperatura maximă va ajunge la 21-22 de grade Celsius. Totodată, aici vântul va bate dinspre SSV cu viteze cuprinse între 30 și 50 km/h, iar rafalele ocazionale vor ajunge chiar la 65 de km/h.
 
Acum, la stațiile meteo din județ sunt 13 grade la Adamclisi și Hârșova, 14 la Cernavodă și Medgidia, și 15 la Constanța și Mangalia.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii